Portalul oficial al Județului VASLUI

Ziua Minorităților din România, marcată la Vaslui

decembrie 18, 2021

Astăzi, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a onorat invitația Partidei Romilor-Pro Europa, filiala Vaslui, participând la evenimentul dedicat Zilei Minorităților din România.

Acesta a vorbit despre diversitatea etnică, în comunitatea vasluiană, care trebuie să reprezinte un factor de coeziune și un izvor de creativitatea la dezvoltarea socio-economică.

Dumitru Buzatu a vorbit despre faptul că majoritatea comunităților de romi din județ au progresat vizibil, reușind să-și modernizeze locuințele și să aibă acces la utilități și servicii moderne.

Președintele Consiliului Județean Vaslui a reiterat ideea de toleranță față de toți semenii, indiferent de etnie, și importanța comunităților minoritate într-un stat european, mai ales din perspectiva culturală.

În final, participanții au asistat la un program de colinde, oferit de copiii pregătiți de profesoara Carmen Trufia.

La 18 decembrie 1992 a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, “Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice”.

România s-a raliat acestui context internaţional prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minorităţilor naţionale din România.

Last modified: decembrie 18, 2021

Comments are closed.