Portalul oficial al Județului VASLUI

Ziua lucrătorilor din penitenciare marcată la Vaslui

iunie 26, 2022

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat alături de lucrătorii din Penitenciarul Vaslui și o parte din persoanele încarcerate aici la liturghia arhierească oficiată de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, pentru a-i cinsti pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc.

Dumitru Buzatu a adresat mulțumiri conducerii Penitenciarului Vaslui, susținând ideea de parteneriat între cele două instituții, ținând cont de faptul că atât lucrătorii din sistemul penitenciarelor, cât și deținuții aparțin comunității noastre.

”E prilej de sărbătoare pentru lucrătorii din Penitenciarul Vaslui, care oferă ocazia pentru a promova tradițiilor organizaționale ale instituției. Astfel de momente conferă prilejul de a îmbunătăți percepția opiniei publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitenciare în societate. Astăzi am văzut care este rolul bisericii în viața deținuților. Instituțiile statului, alături de biserică, au nevoie de oameni care conștientizează faptul că au greșit în anumite momente ale vieții, iar în momentul când se eliberează din sistemul penitenciarului se pot reintegra cu ușurință în comunitate”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În fiecare an, la 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului.

Last modified: iunie 26, 2022

Comments are closed.