Portalul oficial al Județului VASLUI

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului marcată de DGASPC Vaslui

noiembrie 20, 2023

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a organizat o manifestare dedicată Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Evenimentul a cuprins scurte alocuțiuni din partea oficialităților locale invitate, un istoric al zilei și momente artistice, dar și povești trăite de copiii instituționalizați în centrele DGASPC Vaslui.

„Felicit colegii de la DGASPC Vaslui pentru ceea ce fac. Vreau să vă asigur că drepturile dumneavoastră sunt esențiale pentru noi și faptul că dumneavoastră trebuie să ajungeți oameni buni pentru societatea noastră este la fel de esențial pentru noi. Vă asigur că atât timp cât voi reprezenta această instituție drepturile voastre vor fi respectate”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

La inițiativa UNICEF, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului se sărbătorește în întreaga lume în fiecare an, la data de 20 noiembrie, și marchează adoptarea Convenției Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului în anul 1989, România fiind una dintre primele țări semnatare.

Last modified: noiembrie 20, 2023

Comments are closed.