Portalul oficial al Județului VASLUI

Ziua Eroilor marcată la Vaslui: „Să aducem cinstire sacrificiului pe care l-au făcut eroii noștri!”

mai 25, 2023

La Monumentul Eroilor „Peneș Curcanul” din Cimitirul Eternitatea Vaslui a avut loc o ceremonie militară și religioasă, cu prilejul Zilei Eroilor.

Manifestarea a debutat cu salutarea drapelului de luptă și intonarea Imnului de stat al Romȃniei, după care a urmat un moment de reculegere, ȋn semn de recunoștinţă pentru toţi cei care și-au pierdut viaţa pe cȃmpul de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea ţării și întregirea neamului.

Ulterior a fost oficiat un serviciu religios și au fost rostite alocuţiuni ȋn memoria Eroilor Romȃniei.

„„Este o zi comemorativă foarte importantă pentru noi! Dacă am face o trecere sumară prin istoria românilor, trebuie să ne amintim de cei care au căzut la Rovine, care au căzut la Călugăreni, care au căzut la Podul Înalt, care au căzut în codrii Lipovățului, la Crasna, care au căzut la Stănilești, care au căzut pe câmpiile Bulgariei, în războiul pentru independență, care au căzut în Valea Oituzului, care au căzut pe dealul de la Țiganca, care au căzut în punga de la Stanlingrad, care au căzut la Carei, în munții Tatra. Dacă am face această trecere sumară, am putea cu toții să ne dăm seama de dimensiunea uriașă a sacrificiului care l-au făcut înaintașii noștri, despre toți aceia de care am vorbit, i-am pomenit în această înșiruire de localități și pe toți aceia neștiuți și poate nerostiți niciodată, decât de rudele apropiate. Pe toți aceia să-i amintim, să-i comemorăm, să aducem cinstire sacrificiului pe care l-au făcut”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Activităţile s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori, defilarea și prezentarea onorului de către Detașamentul de Onoare.

Last modified: mai 25, 2023

Comments are closed.