Portalul oficial al Județului VASLUI

Ziua asistentului medical marcată la Vaslui printr-un simpozion județean

mai 12, 2023

De ziua asistentului medical, Ordinul Asistenților Medicali și a Moașelor din România, filiala Vaslui, a organizat simpozion județean, intitulat „Inovație și competență în profesia de asistent medical”.

A fost o a doua întâlnire de acest gen, după cea organizată anul trecut, la care au participat oficialități județene și locale, reprezentanți ai instituțiilor medicale și colaboratori ai acestora.

În cadrul simpozionului, asistenții medicali au avut ocazia să prezinte propriile lucrări, iar dezbaterile au fost interactive și interesante.

„De regulă la o asemenea zi festivă, oamenii se felicită, însă ziua trece foarte repede, iar problemele rămân. Ne trebuie mai mulți oameni, ne trebuie în permanență fonduri pentru a ne pregăti mai bine, să ne calificăm mai bine, pentru că schimbările sunt foarte rapide. N-avem destui bani. Dacă sunt apar diverse opinii, cele mai multe divergente. Pacienții sunt nemulțumiți, oricât de atent ai fi. Chiar dacă ești într-o zi în care a-i prestat diverse servicii în afara programului, când vii la locul de muncă trebuie să fii fresh, să fii empatic și să le stai la dispoziție. Ăsta este un tablou al lumii în care vă desfășurați activitatea. Cred că e foarte bine că aveți și aceste momente de sărbătoare, în care să prezentați și partea frumoasă a activității, pentru că avem nevoie cu toții, oricât de profesioniști suntem, oricât de pasionați de activitatea noastră am fi, oricât de bine integrați suntem, avem nevoie de o susținere psihologică să putem merge în fiecare zi mai departe. Vă felicit și vă doresc mult succes în activitatea dumneavoastră”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Printre temele abordate s-au numărat „Nutriția pacientului cu boala cronică de rinichi”, „Evaluarea pacienților victime ale accidentelor rutiere”, „Apneea în somn”, „Tumorile exulcerate”, „Riscurile automedicației”, „Asistența medicală școlară” sau „Diabetul zaharat tip I I.N. la copii și tineri”.

Last modified: mai 12, 2023

Comments are closed.