Portalul oficial al Județului VASLUI

Viitorul traseu al Drumului Expres Tișița – Albița, prezentat la Consiliul Județean Vaslui

iulie 7, 2023

Drumul expres Tișița – Albița, care traversează cea mai mare parte din județul Vaslui, va deveni realitate în următorii ani.

Astăzi a fost făcut un alt pas în realizarea acestui proiect, fiind organizată o consultare între Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reprezentanții instituțiilor publice, ai companiilor de utilități și primarii municipiilor Huși și Bârlad, alături de o serie de primari de comune, care se încrucișează cu construcția acestui drum de mare viteză.

„Trei propuneri de viitoare trasee ne-au fost prezentate, fiind punctate principalele avantaje și dezavantaje din punct de vedere utilitar de pe teren. Noul drum expres va avea un total de 160 km, din care peste 100 km sunt în județul Vaslui. În acest moment, proiectul se regăsește în stadiul elaborării Studiului de Fezabilitate. Termenul estimat pentru demararea execuției este anul 2025”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Last modified: iulie 7, 2023

Comments are closed.