Portalul oficial al Județului VASLUI

Simpozion „In Memoriam Toader Prodan” la Fălciu

iunie 14, 2022

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a onorat invitația Primăriei comunei Fălciu, participând la simpozionul omagial ”In Memoriam Toader Prodan”.

Evenimentul a adunat mai mulți specialiști din agricultura județului Vaslui, pe fostul ambasador al R.Moldova, Vasile Bumacov, și deputatul Eduard Popica.
Aceștia au dorit să aducă un omagiu celui care a fost stindardul agriculturii pe Valea Prutului.
”Întâlnirea de astăzi este un prilej de a ne aduce aminte de cei care au fost și ce au făcut în timpul vieții lor. Orice viață de om comportă discuții, mai ales pentru un om care a fost în viață exemplar, cum a fost și inginerul Toader Prodan. Un om care a trăit în două regimuri politice, care are o activitate meritorie în domeniul în care a activat ca specialist, un om activ în viața comunității în care a trăit. Personal, l-am cunoscut și l-am apreciat, iar prezența atâtor persoane la acest simpozion reprezintă un semn de apreciere și recunoștință pentru Toader Prodan, pentru viața și activitatea sa”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Cu acest prilej a fost lansată cartea ”Fălciu, Istorie și Actualitate”, scrisă de preot Ioan Petru, care cuprinde file de monografie despre ținutul Fălciu.

Last modified: iunie 14, 2022

Comments are closed.