Portalul oficial al Județului VASLUI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită la fermierii din Vaslui

mai 26, 2023

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a onorat invitația președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, întâlnindu-se cu fermieri din Vaslui, dar și cu reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari.

Primul popas a fost făcut la fermele Morandi, unde ministrul Daea a vizitat prima fermă tradițională autorizată de instituțiile statului, aflată la Ivănești, unde modul de creștere al păsărilor este similar celor din gospodăriile țărănești.

Investiția este în valoare de un milion de euro și a fost realizată din fonduri proprii.

„Te felicit pentru ceea ce văd aici, fiindcă nu e ușor, dar satisfacția muncii cu rezultatele pe care le simți dumneata și pe care le apreciem și noi ne dă acest sentiment al bucuriei că ne revedem într-un loc atât de minunat. Îți doresc viață lungă aici”, i-a transmis ministrul Petre Daea managerului Fermelor Morandi, Cătălin Moraru.

Acesta s-a oprit și la un producător de legume din comuna Ștefan cel Mare, felicitându-l pentru activitatea desfășurată în sectorul legumicol.

Ministrul Agriculturii a avut o întrevedere și cu medicii veterinari din județ, apreciind importanța acestora în sectorul zootehnic.

„Vă prețuiesc pentru tot ceea ce faceți. Să aveți parte de cât mai puține boli. Știți foarte bine că bolile acestea transfrontaliere ne fac mari pagube, ne deschid multe sertare ale căutărilor. Din nefericire, nu am găsit cheia pentru a încuia broasca ușii în care să izolăm un virus”, a precizat Petre Daea, ministrul Agriculturii, care și-a încheiat periplul în județ la evenimentul care a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a Fermelor Morandi.

„M-am deplasat la Vaslui la solicitarea prietenului meu, omul pe care îl prețuiesc foarte mult, pe domnul președinte Dumitru Buzatu, spunându-mi și rugându-mă să onorez invitația familiei Moraru. O spun de fiecare dată, pentru domnul Buzatu vin pe jos la Vaslui, iar întâlnirile cu fermierii de la Vaslui îmi fac o deosebită plăcere. Iată-mă astăzi aici și plec de la Vaslui cu agenda săptămânii viitoare, pentru a putea da cale liberă unor reușite și pentru a putea susține în continuare un sector foarte valoros”, a completat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

La rândul său, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, i-a mulțumit ministrului pentru prezența la Vaslui, dar și reprezentanților Fermelor Morandi pentru invitația de a fi prezent la aniversarea celor trei decenii de existență a firmei.

„Această vizită este un privilegiu pentru noi, pentru că un ministru și-a manifestat dorința de a se întâlni cu fermierii noștri, vizitând prima fermă care a introdus brandul îndreptățit de pui de curte. De asemenea, serele de la Ștefan cel Mare reprezintă un exemplu solid de bună practică în domeniul legumicol. Datorită eforturilor depuse de asemenea oameni, agricultura vasluiană are șansa uriașă de a deveni una competitivă. Consider că județul Vaslui se află pe drumul modernizării infrastructurii din agricultură și al creșterii potențialului agricol”, a afirmat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Last modified: mai 26, 2023

Comments are closed.