Portalul oficial al Județului VASLUI

Microbuze electrice școlare pentru 24 de comune vasluiene

octombrie 16, 2023

A fost semnat contractul de finanţare pentru achiziția a 24 de microbuze școlare electrice, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Proiectul va fi implementat de Consiliul Județean Vaslui și este finanțat prin Administrația Fondului de Mediu.

Vor fi achiziționate microbuze electrice 16+1 locuri pentru 24 unități de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale din județul Vaslui, respectiv comunele Băcani, Băcești, Iana, Ivănești, Puiești, Stănilești, Rebricea, Voinești, Banca, Solești, Alexandru Vlahuță, Bogdănești, Costești, Hoceni, Miclești, Dragomirești, Todirești, Zorleni, Vinderei, Gârceni, Gherghești, Roșiești, Bogdănița și Crețești.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de transport școlar pentru elevii din 24 de comune ale județului Vaslui prin achiziționarea de microbuze școlare electrice, facilitând accesul copiilor/tinerilor la educație și protejarea mediului înconjurător în același timp. Investiția va contribui pe termen scurt și mediu la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru 4.448 de elevi din cele 24 de comune ale județului și pe termen lung la protejarea mediului înconjurător”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 35.905.346,40 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 30.172.560, 00 lei și valoarea TVA aferentă 5.732.786,40 lei.

Durata de implementare a proiectului este  până la 31 decembrie 2024.

Last modified: octombrie 16, 2023

Comments are closed.