Portalul oficial al Județului VASLUI

Încă 7 comune vasluiene vor avea rețele de apă și canalizare moderne

august 9, 2023

Astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în alte 7 comune din județul Vaslui.

Este vorba despre comunele Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Delești, Cozmești, Oșești, Pungești și Ivănești.

Valoarea investiției este de aproape 76 milioane de lei, finanțare asigurată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

„La noi, toată lumea este foarte rațională și se întreabă de ce se asfaltează întâi și apoi punem apa. În realitate, noi trebuie să aplicăm niște programe de finanțare, care nu sunt gestionate așa cum ar trebui lansarea lor, tot ceea ce înseamnă evaluarea proiectelor, încheierea contractelor de finanțare, și nici nu sunt la dispoziția noastră ca să le putem ordona. Nu ne putem permite să spunem că mai așteptăm încă 5 ani cu asfaltarea, pentru a pune întâi apa. Este o dificultate mare în ceea ce privește implementarea acestor proiecte. Noi trebuie să ne luăm toate măsurile pentru ca până la urmă să absorbim fondurile respective și să derulăm procesul de modernizare”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Durata contractului este de 56 de luni, din care 20 de luni este durata efectivă de execuție, restul perioadei fiind de notificare a defectelor.

Lucrările fac parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui, în perioada 2014-2020.

Last modified: august 9, 2023

Comments are closed.