Portalul oficial al Județului VASLUI

Consiliul Județean Vaslui susține modernizarea infrastructurii școlare

octombrie 19, 2023

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, i-a asigurat pe directorii de servicii deconcentrate de o bună colaborare instituțională.

Acesta a abordat problemele cu care se confruntă școlile din județul Vaslui, asigurând, totodată, că există o preocupare permanentă la nivelul Consiliului Județean Vaslui de reducere a discrepanțelor dintre școlile din mediul urban și cele din mediul rural.

„Suntem bucuroși să anunțăm obținerea unor finanțări prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care ne vor permite să susținem dezvoltarea infrastructurii școlare. Prin intermediul acestor finanțări, vom putea dota școlile din județul Vaslui cu mobilier modern, materiale didactice actualizate și echipamente digitale de ultimă generație. Aceste investiții vor avea un impact semnificativ asupra procesului de învățământ și vor beneficia mii de elevi și cadre didactice”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

El a mai amintit și de faptul că instituția județeană a obținut o finanțate de peste 30 de milioane de lei prin PNRR pentru achiziționarea a 24 de microbuze electrice. Acestea vor fi distribuite în 24 de comune din județul Vaslui, facilitând accesul la educație pentru elevii din zonele rurale și îmbunătățind mobilitatea în cadrul comunităților vasluiene.

De asemenea, Consiliul Județean Vaslui a alocat fonduri din bugetul județului pentru a rezolva situația școlilor cu toalete în curte.

Last modified: octombrie 19, 2023

Comments are closed.