Portalul oficial al Județului VASLUI

Conferință de lansare a proiectului ”PE URMELE LUI ȘTEFAN CEL MARE”!

septembrie 30, 2021

Consiliul Județean Vaslui, în calitate de aplicant, alături de Consiliul Raional Hîncești, R. Moldova, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Primăria comunei Muntenii de Jos, în calitate de parteneri, implementează proiectul ”PE URMELE LUI ȘTEFAN CEL MARE”, astăzi fiind organizată conferința de lansare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020.
”Acest proiect dă viață unor dorințe ale noastre, de a transforma niște puncte de interes pentru a le valorifica din punct de vedere turistic, la care se adaugă valoarea culturală și istorică a proiectelor noastre. Practic, una dintre legăturile cele mai strânse ale locuitorilor din regiunile care participă la proiect a fost din totdeauna personalitatea lui Ștefan cel Mare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.
La conferința de lansare a fost prezent și președintele Consiliului Raional Hîncești, Iurie Levinschi, care a precizat că este ”un adevărat proiect, mult așteptat de noi toți. Venim la Vaslui cu cea mai mare satisfacție, pentru că județul Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, înseamnă ceva pentru noi. Avem relații de colaborare stabilite de acum două decenii și cred că sunt multe lucruri pe care le-am făcut împreună, multe proiecte transfrontaliere, care ne leagă, iar astăzi am venit la conferință ca într-o familie. Proiectul este de bun augur și vom fi niște parteneri responsabili, pentru a avea succes, pentru că Ștefan cel Mare este un simbol atât pentru Hîncești, cât și pentru Vaslui”.
Proiectul prevede reabilitarea a două obiective majore, de patrimoniu cultural și istoric din zona transfrontalieră Vaslui – Hîncești: ansamblul monumental de la Podul Înalt, judeţul Vaslui – monument de patrimoniu – si Muzeul Ciuciuleni din raionul Hincesti-Republica Moldova-obiectiv inclus in hubul turistic al raionului.
Valoarea totală a întregului proiect propus spre finanțare este de peste 1,6 milioane de euro.

Last modified: octombrie 6, 2021

Comments are closed.