Portalul oficial al Județului VASLUI

Comunicat de presă / Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad, gazda a două expoziții

februarie 17, 2022

       Sâmbătă, 19 februarie, la Muzeul „Vasile Pârvan” va avea loc vernisarea a două expoziții, una de ceramică, derulată sub genericul SPAȚIUM, a artistului bucureștean Ovidiu Ionescu, iar cea de-a doua intitulată „Design Poster” prezintă un ansamblu de afișe elaborate de patru artiști consacrați.

        OVIDIU IONESCU realizatorul lucrărilor din cadrul expoziției SPAȚIUM este considerat, pe bună dreptate, unul dintre cei mai importanți artiști ceramiști din România, ale cărui lucrări pot sta în orice galerie europeană. Este licențiat în ceramică la Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu” din București și doctor în domeniul artelor vizuale. Pe parcursul carierei artistice, de peste 40 ani, a înregistrat mai mult de 200 expoziții de grup și personale în mai multe țări. A obținut câteva zeci de recunoașteri printre care: decorat  cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler” conferit de Președintele României, distins cu Premiul Ministerului Culturii din România, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Mențiune la Bienala Internațională de Gravură – Chișinău/Republica Moldova. În 2014, Ovidiu Ionescu „a fost acceptat la Cvadrienala Internațională de Ceramică de la Mino/Japonia, cea mai importantă manifestare de gen din lume, la care au aplicat peste 10.000 de artiști din întreaga lume, dar au fost selectați 180. Mai mult decât atât a obținut acolo și un important premiu. A fost o recunoaștere, un reper pentru ceea ce poate oferi arta românească. Așa cum sunt premiile OSCAR în industria filmului, așa sunt și aceste distincții oferite la Cvadrienala Internațională de Ceramică de la Mino”. 

          Este conferențiar la Universitatea Națională de Arte din București sectia Ceramică – Sticlă – Metal și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

         Referitor la expoziția  „Design Poster” aceasta este semnată de patru autori: ZuZu Caratanase, Răzvan Dragoș, Bogdan Mateiaș și Florin Stoiciu. Expoziția adună o selecție de circa 50 afișe create în ultimii ani pentru diverse evenimente culturale. Cei patru artiști sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și cadre didactice la universități cu profil artistic, respectiv: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

         Vernisajele vor avea loc în sala „Vasile Palade”, la sediul central al Muzeului, începând cu ora 11.00, fiind susținute de graficianul Zuzu Caratănase.

Intrarea liberă

Organizator, dr. Mircea Mamalaucă

Adresele la care pot fi vizionate imagini cu cele două expoziții.

email:muzeuparvan@gmail.com

http://www.muzeuparvan.ro/  

http://www.youtube.com/c/MuzeulVasileParvan

https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan/

Last modified: februarie 17, 2022

Comments are closed.