Portalul oficial al Județului VASLUI

Au trecut 549 de ani de la marea bătălie de la Podul Înalt!

ianuarie 10, 2024

Ştefan cel Mare a fost evocat în centrul municipiului Vaslui, cu prilejul împlinirii a 549 de ani de la bătălia câştigată de marele domnitor la Podul Înalt.

Manifestarea a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de părintele protopop Adrian Chirvasă, alături de un sobor de preoți.

Evenimentul s-a încheiat cu depuneri de coroane de flori, iar ceremonialul militar a fost asigurat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

„Pentru noi, vasluienii, data de 10 ianuarie are o semnificație aparte, pentru că la 10 ianuarie 1475, la Podul Înalt, aici la noi acasă, la Vaslui, Ștefan cel Mare, domnitorul Moldovei, și-a condus trupele într-o victorie fără precedent împotriva numeroasei armate a Imperiului Otoman. Au trecut 549 de ani de la cea mai mare victorie a lui Ștefan cel Mare, un simbol al tuturor românilor, cu o personalitate copleșitoare, care a marcat istoria noastră. Ștefan cel Mare și Sfânt și-a legat destinul de ținuturile Vasluiului, unde instituția noastră, prin două proiecte transfrontaliere, a reușit să pună în valoare întreg ansamblul monumental Podul Înalt de la Băcăoani, care va deveni în scurt timp un pol turistic de importanță națională”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Vaslui și Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui, în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

Last modified: ianuarie 10, 2024

Comments are closed.