Portalul oficial al Județului VASLUI

Au fost finalizate lucrările de restaurare la biserica din lemn „Sfinții Voievozi” de la Mănăstirea Mălinești

iulie 13, 2023

Au fost recepționate lucrărilor de consolidare, restaurare și conservare efectuate la biserica din lemn „Sfinții Voievozi“ de la Mănăstirea Mălinești, comuna Gârceni.

Lucrările pentru acest obiectiv de investiții au fost finanțate de către Ministerul dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Vaslui asigurând partea de cofinanțarea.

„Felicit pe toți cei implicați în acest proiect, care au dus la bun sfârșit investiția. Odată restaurată, biserica din lemn va deveni una reprezentativă pentru județul Vaslui și va atrage mai mulți credincioși să vadă un monument de patrimoniu cu o istorie zbuciumată. Urmează alte lucrări de restaurare la acest lăcaș de cult, cea mai reprezentativă fiind catapeteasma, de o valoare istorică însemnată”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Biserica din lemn „Sfinții Voievozi” este monument istoric și datează de la 1826. Cu timpul, biserica a ajuns în stare de ruină. Între anii 1925 şi 1928 a fost renovată cu ajutorul financiar al familiei mareşal Prezan.

Biserica este o construcţie de lemn, pe fundaţie de piatră tencuită cu ciment, în formă de cruce. Spaţiul este compartimentat în altar, naos, pronaos şi un mic pridvor închis.

Last modified: iulie 13, 2023

Comments are closed.