Portalul oficial al Județului VASLUI

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”

octombrie 16, 2023

Consiliul Județean Vaslui a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”.

Lider de proiect este Consiliul Județean Vaslui, având partenere 29 de biblioteci din județ.

Valoarea proiectului este de peste 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest proiect, trei biblioteci din județ vor deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Este vorba despre Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Biblioteca Municipală „Mihai Ralea” Huși și Biblioteca Comunală Fălciu.

Proiectul presupune renovarea și dotarea corespunzătoare a celor trei biblioteci. De asemenea, alte 26 de biblioteci din județ vor fi dotate cu echipamente informatice de ultimă generație și se va asigura infrastructura necesară pentru instruirea a 2.500 de persoane care provin din medii defavorizate, în vederea obținerii unor competențe de bază în ceea ce privește operarea calculatorului.

„Hub-ul de dezvoltare a competențelor digitale va oferi cetățenilor posibilitatea de a crea materiale intelectuale și fizice utilizând resurse, precum computere, imprimante, instrumente de captare și editare audio și video. Aceste hub-uri vor fi completate cu instruirea bibliotecarilor, pentru a se asigura că spațiul și facilitățile lor sunt utilizate de către cetățeni într-un mod corect și pentru a-i implica pe aceștia în utilizarea tehnologiilor pentru a crea, a explora și a experimenta”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Implementarea proiectului începe odată cu semnarea contractului și se va finaliza cel târziu la data de 30 iunie 2026.

Last modified: octombrie 16, 2023

Comments are closed.