Portalul oficial al Județului VASLUI

A fost semnat contractul de execuție a rețelei de apă din Bârlad

martie 24, 2021

Astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, directorul Aquavas Vaslui, Gabriel Beșleagă, și reprezentantul constructorului din Bacău, au semnat contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații de pompare apă uzată în Bârlad”.
Investiția face parte din proiectul ”Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești”, cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
Valoarea lucrărilor de la Bârlad este de peste 66 milioane de lei, iar durata de execuție este de 20 de luni.
”Țin să mulțumesc domnului primar Boroș pentru găzduirea evenimentului. Mă bucur că în sfârșit am reușit să semnăm acest contract. Au fost mai multe încercări de organizare a licitației, unde nu am primit nici o ofertă. S-a întâmplat acum acest lucru, iar constructorul ne-a dat asigurări că se va apuca de treabă în cel mai scurt timp. Nu știu dacă se va ține cont de termenul de 20 de luni, însă sunt convins că până în 2023 proiectul va fi implementat la Bârlad. Se va lucra în această vară din plin, societatea câștigătoare fiind una serioasă, care lucrează profesionist, aceasta având lucrări similare la Negrești”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.
În cadrul proiectului vor fi reabilitate rețelele de apă, pe o lungime de aproape 13 km, vor fi executate lucrări de extindere a rețelei de apă pe o lungime de 35,5 km.
De asemenea, se va extinde rețeaua de canalizare cu încă 25 km, iar rețeaua actuală de canalizare pe aproape 11 km va fi modernizată.
Vor fi construite 5 stații noi de pompare a apei uzate, iar trei existente vor fi reabilitate, și vor fi construite 11 stații de hidrofor.
Biroul de presă,
Consiliul Județean Vaslui

Last modified: martie 24, 2021

Comments are closed.