Portalul oficial al Județului VASLUI

A fost dat în folosință un nou corp de clădire la Școala Profesională „Sf. Ecaterina” din Huși

noiembrie 25, 2022

De ziua patronului spiritual, Școala Profesională „Sf. Ecaterina” din Huși a inaugurat un corp nouă de clădire, format din 10 săli de clasă, care asigură condiții optime de pregătire profesională pentru tinerii cu cerințe educative speciale din județul Vaslui.

Investiția a fost realizată prin PNDL 2, cofinanțarea proiectului fiind asigurată de Consiliul Județean Vaslui.

„Nevoia de modernizare devenise presantă de multă vreme. În acest moment suntem într-un proces de modernizare accentuată, utilizând fonduri atrase, fonduri ale Consiliului Județean Vaslui și tot ce putem găsi ca sursă de finanțare. Suntem cam în urmă față de unitățile noastre medico-sociale, care au fost reabilitate complet două unități și am început la o a treia unitate. Același proces se întâmplă acum la Centrele Școlare de Educație Incluzivă. E un proces mai greoi, fiindcă fondurile care trebuiesc utilizate sunt mult mai mari și nu avem bani care se află la dispoziția noastră, pentru a satisface aceste nevoi. Atenția este îndreptată preponderent către unitățile noastre de învățământ. Sper ca procesul acesta de modernizare să atingă absolut toate aspectele. Aici s-a schimbat deja peisajul, în bine, oferind cadrul adecvat atât pentru elevi, cât și pentru dascăli”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Slujba de sfințire a noului lăcaș de învățământ a fost săvârșită de un sobor de preoți, printre care s-a aflat și preotul Cosmin Gubernat, consilier cultural în cadrul Episcopiei Hușilor.

„E nevoie de mult har, de multă înțelepciune, de multă răbdare și, în mod special, aici cred că e nevoie de mult mai multă sensibilitate. Cei care sunt beneficiari direcți ai acestei lucrări sunt cei care trebuie să simtă, poate mai mult decât alții, că au un loc bine definit în această societate, că au un rol fiecare în dreptul lor și doar prin educație, prin relaționarea cu oameni calzi, pot să facă ceva cu viața lor. Nu întâmplător o aveți ocrotitoare pe Sfânta Mare muceniță Ecaterina, care a rămas în conștiința noastră drept ocrotitoarea celor care se străduiesc să-și depășească limitele, a celor care se străduiesc să arate că sunt cineva și au o voce”, a spus părintele Cosmin Gubernat, care a transmis, de asemenea, mesajul Preasfinției Sale Ignatie, Episcopul Hușilor.

În viitorul apropiat, cadrele didactice și elevii Școlii Profesionale Speciale „Sf. Ecaterina” din Huși vor beneficia de un campus modernizat cu spații de recuperare, recreere, socializare, cazare și masă, care va avea un corp de cămin internat cu o capacitate de cazare de 111 locuri cu spații reabilitate și un corp de cantină modernizat de cu o capacitate de 90 elevi/serie.

Last modified: noiembrie 25, 2022

Comments are closed.