Portalul oficial al Județului VASLUI

24 martie – Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei

martie 24, 2022

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, marcată în fiecare an pe 24 martie, reprezintă un prilej de a atrage atenţia opiniei publice asupra consecințelor devastatoare din punct de vedere sanitar, social și economic ale tuberculozei, precum și de a lansa un avertisment referitor la ameninţările tuberculozei rezistente la medicamente.

Consiliul Județean Vaslui a devenit membru al Parteneriatului #StopTB_România, lansând o campanie de informare și conștientizare a populaţiei cu privire la tuberculoză.
În acest sens, pe clădirea instituției a fost amplasat un banner cu logo-ul campaniei, iar în această seară Palatul Administrativ va fi iluminat în roşu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei.
Inițiativa aparține Fundației Romanian Angel Appeal, care derulează proiectul “Implicare civică pentru o sănătate mai bună a comunității”, în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistență, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România.
Scopul proiectului este de a crește implicarea civică și capacitatea de participare la luarea deciziilor a persoanelor afectate sau la risc de TBC și/sau HIV prin intermediul Parteneriatului STOP TB România, astfel încât politicile publice propuse și implementate la nivel central și local în comunități să țină cont de vocea acestor cetățeni, urmând principiul ”Nimic pentru noi fără noi”.

Last modified: martie 24, 2022

Comments are closed.