Portalul oficial al Județului VASLUI

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Expoziția temporară „De la dinozauri la Cosmos”

mai 7- 6:00 pm - iunie 17- 11:30 pm

Cu ocazia expoziției temporare „De la dinozauri la Cosmos”, care va avea loc în perioada 07 mai – 17 iunie 2022, Muzeul „Vasile Pârvan” și Asociația Brickenburg vă popun o călătorie fantastică în lumea jocului și a jucăriilor, care nu se adresează doar copiilor, ci tuturor vârstelor.

Prin lucrările construite din elemente LEGO(R) expoziția acoperă o vastă paletă de teme, de la șantierele paleontologice, care tind să descopere ecosisteme preistorice, la vehiculele cosmice care au facut posibilă aselenizarea, și de la profiluri metropolitane celebre la explorarea oceanelor.

O secțiune aparte a evenimentului muzeal o constituie domeniul „Toy Photo”, cuprinzând lucrări fotografice și de grafică virtuală ale unor autori membri ai unor LEGO User Groups din România și Elveția ( Brickenburg ), Bulgaria ( LEBGO ), Italia ( ItLUG ), Franța ( Les Briques En Folie ).

Exponatele fizice sunt lucrări originale sau care fac parte din colecțiile membrilor Asociației Brickenburg, iar dintre autorii care, la nivel global, abordează acest domeniu al fotografiei, vor fi prezenți cu lucrări personale în expoziție Mihai Mârza, Alec Bartos, Mike Tendino, Tony Tocaci și Balogh Laszlo (Brickenburg ), Fabio Broggi – Il Carota – ( ItLUG ), Jordan Jivkov, Alexander Mishtenkov, ”Teoman” și ”Oggie” Astardzhiev (LEBGO ), precum și L.U.G. Briques En Folie, cu lucrări vizuale colective.
Evenimentul va avea deschiderea sâmbătă, 7 mai, ora 18:00, la sediul muzeului din str. Republicii nr. 235, urmând a fi deschis pentru vizitare în intervalul 7 mai -17 iunie, de marți până duminică, între orele 8:00 – 16:00. Mai mult decât atât, există şi un loc de joacă destinat celor care doresc să construiască diferite obiecte cu piesele LEGO®.

Detalii

Începe:
mai 7- 6:00 pm
Se termină:
iunie 17- 11:30 pm
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Loc de desfășurare

Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad
Bârlad, România + Hartă Google

Organizatori

Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad
Consiliul Județean Vaslui