Sala de Conferințe a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui s-a dovedit neîncăpătoare la spectacolul artistic „In memoriam Ion Chiriac”.
Peste 200 de vasluieni au venit să-l readucă pe cunoscutul interpret și compozitor de muzică folk, trecut în lumea umbrelor în urmă cu doi ani.
La eveniment a participat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a afirmat că Ion Chiriac nu a căutat niciodată celebritatea, cântând pentru toată lumea și că artistul rămâne nemuritor în inimele miilor de vasluieni și nu numai, care i-au îndrăgit inimile.
„Ion Chiriac nu a fost un artist precum cei pe care îi vedem în fiecare zi pe ecranele noastre, celebri, bogați, față de care criticile cam lipsesc. Ion Chiriac a fost un artist veritabil din lumea măruntă a oamenilor, așa cum e majoritatea lumii noastre, care îi dă probabil cea mai înaltă calitate lui Ion Chiriac. N-a fost mofturos, n-a alergat după bogății. N-a alergat nici măcar pentru o slujbă mai grasă, după ce s-a hotărât să se instaleze aici, la Vaslui. În toți anii în care l-am cunoscut, a cântat, a făcut cinste tuturor celor cărora li s-a adresat. Mihaela a spus că domnul primar i-a făcut cinste că i-a dat locul de veci. Locul de veci al lui Ion Chiriac ar trebui să fie în inima noastră și atât timp cât o să ne amintim de Ion Chiriac, asta înseamnă că are locul de nemuritor asigurat”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Un omagiu au ținut să-i aducă și Cenaclul Flacăra, din care a făcut parte cantautorul Ion Chiriac. La Vaslui au cântat pentru și despre îndrăgitul artist Andrei Păunescu, Magda Pușkaș, fratele Gelu Chiriac, fiica sa Ioana Chiriac Siia, Romică Brunchi, dar și soliști de muzică populară, cum ar fi Ionel Trufea, Mariana Carnariu și Elena Milea, alături de Manuela Pelenouă, Ion Mâcnea și grupul „Ecou” din Bârlad.
„Ion Chiriac a însemnat pentru mine un coleg de generație. Mă înfioară gândul că fiind de vârstă apropiată, de unde eram juniorii Cenaclului Flacăra am devenit seniorii cenaclului, iar astăzi el s-a dus și mai departe. A însemnat un grup care a dus pe mai departe capodoperele Cenaclului Flacăra, a însemnat un artist talentat, cu un timbru frumos, cu cântece frumoase, cu sensibilitate și, pe lângă lucrurile astea bune, cu acel nenoroc, cu acea parte amară a vieții și carierei multor artiști români, neîmplinirea până la capăt. Sunt oameni care au talent mic și fac treabă multă, mai ales în afara României, iar țara e plină de talente mari, care nu se împlinesc pe măsura valorii lor. Și Ion a murit fără să spună tot ce avea de spus, atât în compoziție, cât și în interpretare”, a spus Andrei Păunescu.